Hexagon Geospatial
MENU

Support WebGIS

Need a push in the right direction when configuring WebMap, Portal or SDI services? Looking for hints and tips, or just looking for Ideas and information? The WebGIS discussion board is where you start those discussions, connect and share information.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-30-2017
Accepted Solution

Geoportal customized with API - doesn´t load in Internet Explorer

[ Edited ]

Hey,

I have adapted our GeoPortal with the following code:

 

$GP.ready(function () {
	$GP.ui.toolbar.add({
        categoryIndex: 0,
        xtype: "tbbutton",
        text: "xxx",
	id: "wartung",
        handler: function (b) {
            $GP.ui.info("xxx");
        }
    });
	 
	alert("Wartung!");
 });

 It works perfectly fine with Firefox and Edge. But Internet Explorer fails to load the Portal at all. It stops with the blue loading screen.

For some reason it works when I open the IE developer tools and then reload the site (usually after the second time of reloading, but only when the developer tools are opened...Seems really strange to me)

 

Does anyone here have an idea what could be the problem?

 

Best,

Anna

Regular Contributor
Posts: 181
Registered: ‎10-26-2015

Re: Geoportal customized with API - doesn´t load in Internet Explorer

We have also experienced this issue when using the Geospatial Portal SDK web application. It is caused by Internet Explorer compatibility view settings.

 

Our fix is to force a higher document mode to be selected by Internet Explorer through editing the relevant aspx page (Full.aspx, Map.aspx etc.)

Add the two lines below before the <head> section.

 

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge"></meta> 
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9"></meta> 

HTH

 

 

Occasional Contributor
Posts: 9
Registered: ‎01-03-2018

Re: Geoportal customized with API - doesn´t load in Internet Explorer

This days i had been working on a IExplorer problem with one of our portals that inherits from EnterpriseGIS portal, and foud that with iexplorer i had some "errors" that do not happend with Chrome or others...

 

0x800a1391 - JavaScript runtime error: 'console' is undefined

0x800a1391 - JavaScript runtime error: 'Ext' is undefined

 

And many more... googleing found lots of references for example about "console" using problems with iexplorer:

 

 

https://stackoverflow.com/questions/3326650/console-is-undefined-error-for-internet-explorer

https://stackoverflow.com/questions/17104672/console-undefined-issue-in-ie8?noredirect=1&lq=1

 

So looking where does it fails, find that API.js has this portion of code:

 

function warn() {
if (!isSet(console) || typeof console.warn !== T_FUNCTION) return;
console.warn.apply(console, Array.prototype.slice.call(arguments));
}

 

I just solved this problem by covering this code with a Try/Catch, but i have many other errors arround the code, with JS and iExplorer.

 

I think our Stup uses v.15ep04 SDK version.

 

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-30-2017

Re: Geoportal customized with API - doesn´t load in Internet Explorer

@Colin.Bertram, thanks a lot for this fast and very useful response!

@bferrer, thanks for replying to my post! I didn´t have the time to look into the API.js, but since the solution of Colin worked, I stick with that one Smiley Happy Maybe it works for you as well?

Do you need immediate support?
If you encounter a critical issue and need immediate assistance please submit a Service Request through our Support Portal.