APOLLO & ECW/JP2 Discussions

Wondering how others have configured their ERDAS APOLLO server or what data they are crawling? The ERDAS APOLLO Discussion board is a place to find information, share ideas and more. Join the community, connect, contribute and share.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Contributor
Posts: 39
Registered: ‎01-11-2017
Accepted Solution

Erdas Appolo Cluster /License Configuration

Hi,

 

We currently have APPOLO ADVANTAGE  8 CORE  license. We were planning to have it on single server, but also like to know if clustering is supported as this will increase the performance as we expect a number of concurrent users 200 to 300 may.

 

We have some questions regarding server and license configuration:

 

  • Can we create a cluster with this license? If can do we need to add license to all servers?
  • How many servers can we add?
  • What does 8 Core really means? 
  • If we install on a single node , can we configure this to a cluster without altering primary node?

Is there any document clearly explaining the recormmended architecture?

 

Thank you.

Navaneeth

Moderator
Moderator
Posts: 353
Registered: ‎11-16-2015

Re: Erdas Appolo Cluster /License Configuration

Hi Navaneeth,

 

In a cluster, you need one license per node because each node contains one APOLLO server.

"8 Cores" means you can have up to 8 cores (CPU) on the server (node) where APOLLO is installed.

So, with an 8 core license, you can have only one node. You cannot split the license.

It is possible to set up a cluster with only one node but you will not have performance improvements. But, with that configuration you can add as much nodes as you want later without modifying the configuration. You just need additionnal licenses (one license per node).

 

Florent

Highlighted
Contributor
Posts: 39
Registered: ‎01-11-2017

Re: Erdas Appolo Cluster /License Configuration

Thanks for the update. Its clear now.

We do have a failover license which we plan incase of production environment failiures.

 

Regards

Occasional Contributor
Posts: 8
Registered: ‎12-11-2019

Re: Erdas Appolo Cluster /License Configuration

Hi Florent

 

Thanks for the clarification. Would you mind to confirm if this is the case for the latest version Apollo 16.6?

 

Just wondering if high availability can be acheived with the '8 core license'.

Is it possible to have two nodes (two servers in different availability zones) with 4 cores using same license?

 

Thanks

Moderator
Moderator
Posts: 353
Registered: ‎11-16-2015

Re: Erdas Appolo Cluster /License Configuration

Hi Slavo,

 

One 8 core license is different than two 4 cores licenses (because you could potentially implement two APOLLO instances). I suggest you to contact your sales representative and explain the situation.

 

Florent

Occasional Contributor
Posts: 8
Registered: ‎12-11-2019

Re: Erdas Appolo Cluster /License Configuration

Thanks for the clarification!