Hexagon Geospatial
MENU

Developer Discussions

Discuss topics with other Hexagon Geospatial Power Portfolio developers and experts to get the most out of our products.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Occasional Contributor
Posts: 9
Registered: ‎01-15-2016
Accepted Solution

Displaying ECW with GMSC 2015

[ Edited ]

HI All,

 

We are getting an exception when trying to display ECW data in GMSC.

 

The exception clearly states that we are missing the 'Microsoft Visual C++ 2010 Feature Pack Redistributable Package'

 

What is not clear is where this package is required.

 

Must it be installed on the client machine or on the server?

 

Being a java exception I would have to assume it is needed on the client, but does this mean every client needs the distributable in order to use ECW?

 

If it is needed on the server, then is it required even if we have the 'Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable' installed?

 

Thanks for any replies.

 

John

 

 

 

java.util.concurrent.ExecutionException: java.lang.UnsatisfiedLinkError: Required component 'Microsoft Visual C++ 2010 Feature Pack Redistributable Package' is missing!
 at java.util.concurrent.FutureTask.report(Unknown Source)
 at java.util.concurrent.FutureTask.get(Unknown Source)
 at com.intergraph.web.core.data.loader.ParallelFeatureLoader.startLoading(ParallelFeatureLoader.java:88)
 at com.intergraph.web.core.data.loader.LoaderPool.doLoading(LoaderPool.java:107)
 at com.intergraph.web.core.data.loader.LoaderPool.loadFeatures(LoaderPool.java:75)
 at com.intergraph.web.core.browsing.BaseMapContentLoader.loadContentRequest(BaseMapContentLoader.java:71)
 at com.intergraph.web.core.browsing.MapContentController.run(MapContentController.java:88)
Caused by: java.lang.UnsatisfiedLinkError: Required component 'Microsoft Visual C++ 2010 Feature Pack Redistributable Package' is missing!
 at com.intergraph.web.plugin.ecw.IWSLoader.processTile(IWSLoader.java:102)
 at com.intergraph.web.core.data.loader.ParallelFeatureLoader$1.call(ParallelFeatureLoader.java:70)
 at com.intergraph.web.core.data.loader.ParallelFeatureLoader$1.call(ParallelFeatureLoader.java:64)
 at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
 at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)
 at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
 at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
 at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
 at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

Staff
Posts: 10
Registered: ‎02-10-2016

Re: Displaying ECW with GMSC 2015

Hi John,

 

It is needed on client. ECW support uses Java native library binding which needs this package.

 

Best regards,

Gerd

Gerd Müller-Schramm
Developer
gerd.mueller-schramm@hexagongeospatial.com
Frequent Contributor
Posts: 143
Registered: ‎04-29-2016

how to use Extended raster format support at GMSC2016

Hello,

I need to know how to use Extended raster format support at the GMSC 2016. i have tried new feature, but i have not found a raster type

Frequent Contributor
Posts: 143
Registered: ‎04-29-2016

Re: Displaying ECW with GMSC 2015

Hello,

Please i need an urgent help..

May you please, send the steps to display ecw at GMSC?

Is there is a way to display ecw and any other raster format at GMSC2016 without using Appolo nor webmap.

Thanks in advance

 

Frequent Contributor
Posts: 143
Registered: ‎04-29-2016

Re: GMSC 2015 vs 2016 raster behavior

Hello,

May you please, send all the steps to display raster format (.ecw, .img,...) at GMSC 2016. as it is stated that the new version support the native raster format. can i add the raster file directly at gmsc admin as feature?

 

Staff
Posts: 1,036
Registered: ‎10-18-2015

Re: Displaying ECW with GMSC 2015

The way to set up the feature itself has no changed, but here are additional raster formats supported.

You basically have to register the raster file in a database where the boundig box of the feature will be stored. For instance in GeoMedia you would use "Insert georeferenced image" command. Then in the admin you can specify the feature manually (new feature -> (New feature) ->  database) or import the definition (new feature -> (Import from database) Database).

 

HTH,

Stefano

Stefano Turcato
Presale Engineer
Hexagon Geospatial
Frequent Contributor
Posts: 143
Registered: ‎04-29-2016

Re: Displaying ECW with GMSC 2015

Thank you.

iam getting "unexpected error" while trying to load features from geomedia access library. the log file stated that "The Microsoft Access database engine cannot find the input table or query 'LibraryObjects'. Make sure it exists and that its name is spelled correctly."

May you please tell me what is the reason & how to fix it

Staff
Posts: 1,036
Registered: ‎10-18-2015

Re: Displaying ECW with GMSC 2015

it seems to be related to the GM metadata configuration. Please try importing it directly from the database instead.

 

Stefano

Stefano Turcato
Presale Engineer
Hexagon Geospatial
Frequent Contributor
Posts: 143
Registered: ‎04-29-2016

Re: Displaying ECW with GMSC 2015

Iam already trying to import it from database and it gives that error. How to adjust the GM metadata config to resolve it.

Thank you

Staff
Posts: 1,036
Registered: ‎10-18-2015

Re: Displaying ECW with GMSC 2015

you are importing from GM Access library, which is a different workflow. In the import from database there is no need to have GM metadata.

 

Stefano Turcato
Presale Engineer
Hexagon Geospatial
Do you need immediate support?
Please submit a Ticket through our
Development Ticket Portal.