Hexagon Geospatial
MENU

ERDAS APOLLO & ECW/JP2

Wondering how others have configured their ERDAS APOLLO server or what data they are crawling? The ERDAS APOLLO Discussion board is a place to find information, share ideas and more. Join the community, connect, contribute and share.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Contributor
Posts: 37
Registered: ‎05-13-2016
Accepted Solution

Can't get a JPEG with a .gim file to load

Hi --

 

I am trying to load several JPEG files into the Apollo catalog that have no georeference points.  Based on the tutorial on loading business data, it would seem that if I could generate a .gim file, it would load along with the JPEG and provide a reference point.  At least it did that with the fire hydrants. 

 

I have attached a .gim file called image1.jpg.gim that is alone in a directory with image1.jpg.  When I try to crawl the directory, nothing happens.  I suspect (hope) that the problem is that there's a syntax problem in the .gim file.  I've also tried changing the jpg references in the .gim to txt and the JPEG to txt, and it still doesn't load.  [Please note that because this board doesn't like files with extensions .jpg.gim, I've called it .gif.  However, what I tried to load is .jpg.gim]

 

Can anybody tell me [1] why the combined image1.jpg and image1.jpg.gim won't load and [2] what I have to do to the .gim file to make it work?

 

Thanks!

Staff
Posts: 134
Registered: ‎06-01-2016

Re: Can't get a JPEG with a .gim file to load

[ Edited ]

I cant see your attachments, but I hope this helps.

 

I just did a quick test using a non georeferenced jpg (DSC_0182.jpg) and a gim file (DSC_0182.jpg.gim) and it worked for me.

 

Here is my Gim file contents

 

<?xml version='1.0' encoding='utf-8' ?>
<item xmlns="http://schema.erdas.com/apollo/catalog"
             xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
             xsi:schemaLocation="http://schema.erdas.com/apollo/catalog
             http://schema.erdas.com/apollo/catalog/generic-item-metadata-1.0.xsd"
             version="1.0" 
             type="image/jpeg"
             identifiedBy="identifier">        
     <identifier>F4ACEB380CBE4C799BDE6150946FC26F</identifier>
     <name>Can</name>
     <title>Coke_Can</title>
     <description>Coke can sitting on my desk</description>
     <tags>Australia, West Leedervile, Hexagon Office</tags>
     <footprint srs="EPSG:4326"> POINT (115.838140 -31.941780)</footprint>
     <resource-url mimeType="image/jpeg">DSC_0182.jpg</resource-url>
     <icon-url mimeType="image/jpeg">DSC_0182.jpg</icon-url>
</item>

 Capture.JPG

 

Documentation describing the use of GIM files is here https://hexagongeospatial.fluidtopics.net/book#!book;uri=39d06d76664a3355296cf4880b8180c6;breadcrumb... 

 

 

Regards,

Phil

Highlighted
Contributor
Posts: 37
Registered: ‎05-13-2016

Re: Can't get a JPEG with a .gim file to load

Sorry for the delay, but we were in Washington for the March for Science.  Yes, this solved the problem!  Thank you.

Do you need immediate support?
If you encounter a critical issue and need immediate assistance please submit a Service Request through our Support Portal.