Hexagon Geospatial
MENU

ERDAS IMAGINE

Discuss and share topics of interest using ERDAS IMAGINE the world’s leading geospatial data authoring system.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
Regular Contributor
Posts: 196
Registered: ‎11-16-2015
Accepted Solution

Orthogonalize Geometry not outputting correctly

Hi. Trying to orthogonalize some building outlines. It works as I want in the Preview window, but not in the output file. Example and relevent bit of model in pic attached. Any ideas? Johnnie

Staff
Posts: 84
Registered: ‎06-30-2016

Re: Orthogonalize Geometry not outputting correctly

Johnnie,

 

This looks like a projection issue. Can you attach the shapefile?

 

Thanks, Sam

Regular Contributor
Posts: 196
Registered: ‎11-16-2015

Re: Orthogonalize Geometry not outputting correctly

Here ya go. Ta, J

Regular Contributor
Posts: 196
Registered: ‎11-16-2015

Re: Orthogonalize Geometry not outputting correctly

Hi Sam. Any thoughts? Cheers, Johnnie

Staff
Posts: 84
Registered: ‎06-30-2016

Re: Orthogonalize Geometry not outputting correctly

[ Edited ]

Johnny,

 

The false northing for the output shapefile is 0, which is incorrect. It should have been -50000, same as the input shapefile. We will take a look why this is hapenning. For now, you can edit the prj file and correct this or delete the prj file of the output shapefile and copy, paste and rename the input prj as the output prj.

 

Cheers, Sam

 

Regular Contributor
Posts: 196
Registered: ‎11-16-2015

Re: Orthogonalize Geometry not outputting correctly

Hiya,

 

I'm not sure the issue is due to projection. I changed the input to OSGB and it still outputs a jagged outline when compared to the preview; see attached doc with images.

 

Cheers,

 

Johnnie

Staff
Posts: 84
Registered: ‎06-30-2016

Re: Orthogonalize Geometry not outputting correctly

[ Edited ]

We have found the issue to be related to Multithreading.

 

For now turn off multithreading for features processing by setting Feature Request Budget in preferences to zero.

 

Preferences -> Applications -> Spatial Modeler -> Feature Request Budget

Do you need immediate support?
If you encounter a critical issue and need immediate assistance please submit a Service Request through our Support Portal.