GMSC Discussions

GeoMedia Smart Client community discussion board is where you can create, contribute and share information and knowledge in regards to configuring as well as working with GeoMedia Smart Client. Find your answers, share your knowledge and help build a strong GeoMedia Smart Client community.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Contributor
Posts: 70
Registered: ‎11-11-2015

WMTS URL invalid

i try to create a new WMTS Feature. but GSMC tells me that the URL is invalid, even it is not.

 

the URL works:

https://maps.wien.gv.at/basemap/1.0.0/WMTSCapabilities_31256.xml

 

but GMSC seems not to like the suffix " _31256"

 

regards

Franz

Technical Evangelist
Posts: 625
Registered: ‎11-12-2015

Re: WMTS URL invalid

Hi Franz,

 

Does it work without the '_31256' for you? ie. https://maps.wien.gv.at/basemap/1.0.0/WMTSCapabilities.xml

It seems to for me in quick testing.

The only message I get from the console when using the original URL is 'is valid = false'. Not much information to go by there.

Unless you get good answer as to why its flagged invalid on this forum I suggest opening a support ticket for further investigation.

Technical Evangelist
Posts: 625
Registered: ‎11-12-2015

Re: WMTS URL invalid

Hi Franz,

 

Upon further review I found the validation on the URLpath form field. The datatype for the Form Field is 'string' and as such the '_' isnt valid for Java parsing of string values. This would be the reason the message gets returned 'has to be a valid wmts url' which is a little misleading since as you see the URL itself is valid.

formfieldstring.PNG

Contributor
Posts: 70
Registered: ‎11-11-2015

Re: WMTS URL invalid

thanks for the investigation! i'll try to just input directly to the database instead of using the admin-form...

Contributor
Posts: 70
Registered: ‎11-11-2015

Re: WMTS URL invalid

when i cange the url in the database (add the _31256) again. all other attributes are deleted again... there seems to be a validation on database level as well

Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎02-16-2018

Re: WMTS URL invalid

As a workaround you could just download the WMTSCapabilities XML File,
rename it and put it on your own web server.

 

That would allow you to configure and use the service.

Contributor
Posts: 70
Registered: ‎11-11-2015

Re: WMTS URL invalid

i tried that. but http://localhost/IPR/WMTSBasemap/WMTSCapabilities.xml is also not accepted as valid url... though It works when i call it in the browser

Highlighted
Occasional Contributor
Posts: 7
Registered: ‎02-16-2018

Re: WMTS URL invalid

Try replacing "localhost" with the hostname of your server.

Contributor
Posts: 70
Registered: ‎11-11-2015

Re: WMTS URL invalid

neither hostname nor IP works...