GeoMedia Discussions

Search for an answer, post a question, or answer other users' questions in our GeoMedia support discussions. This discussion board is a great way to collaborate with industry peers around the world. It is intended for discussion and support of the GeoMedia Desktop and Add-on applications.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-11-2018

How can I add in GeoMedia a WMS, that was created in M.APP Enterprise?

[ Edited ]

Hello,

I have create a WMS in M.App Enterprise.

And then I would like to add this in GeoMedia Professional.

I try following urls in the warehouse connection. (note: SERVERNAME, TENANTNAME, SERVICENAME are filled in correctly)

https://SERVERNAME/api/v1/geoservices/wms/TENANTNAME/SERVICENAME?request=GetCapabilities


https://SERVERNAME/api/v1/geoservices/wms/TENANTNAME/SERVICENAME?

The url with "GetCapabilities" works also in the Browser.

The  error message in GeoMedia after open the WMS connection:
The connection to the database cannot be established. Make sure the warehouse connection parameters are correct and try again.

How is the correct WMS-Url for the Warehouse in GeoMedia or what else do I have to set in the properties?
(Or, it isn' t at all possible to add a WMS from M.App Enterprise into GeoMedia Professional?)

Regards, Jana

Highlighted
Technical Evangelist
Posts: 1,374
Registered: ‎09-11-2015

Re: How can I add in GeoMedia a WMS, that was created in M.APP Enterprise?

Hi Jana,

 

The WMS created via GEOSERVICES is not OGC compliant and thus it most likely fails to load in GeoMedia.

If you create the WMS using LuciadFusion Studio, you should be able to view without problems.

 

Jan Neumann
Post Sales Engineer Web Applications
Hexagon Geospatial