Hexagon Geospatial
MENU

GeoMedia Smart Client

GeoMedia Smart Client community discussion board is where you can create, contribute and share information and knowledge in regards to configuring as well as working with GeoMedia Smart Client. Find your answers, share your knowledge and help build a strong GeoMedia Smart Client community.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Contributor
Posts: 69
Registered: ‎11-11-2015
Accepted Solution

GMSC 2016 Configuration Wizard does not start up

hi,

 

after successfully installing GMSC 2016 on Windows Server 2012 the GMSC Configuration Wizard cannot be opened. there is also no error message.

 

any ideas?

Moderator
Posts: 245
Registered: ‎02-08-2016

Re: GMSC 2016 Configuration Wizard does not start up

Hello

 

Have you tried starting it as Administrator?

What does the ConfigurationWizard.exe process do?

 

Any errors in the system event log?

 

Thanks,

Marc

Contributor
Posts: 69
Registered: ‎11-11-2015

Re: GMSC 2016 Configuration Wizard does not start up

yes, it also did not work as Administrator.

 

however after i ran the Tile-Servie Config Wizard i could start the GMSC Config Wizard finally...

 

 

Contributor
Posts: 69
Registered: ‎11-11-2015

Re: GMSC 2016 Configuration Wizard does not start up

[ Edited ]

I installed a new instance of GMSC 2016 and the Config Wizard again does not start.

 

here ist the error log

 

2017-03-10 10:10:45,004 [1] INFO  Intergraph.Configuration.Program -
2017-03-10 10:10:45,083 [1] INFO  Intergraph.Configuration.Program - **** App start ****
2017-03-10 10:10:45,083 [1] INFO  Intergraph.Configuration.Program - Parsing command line parameters
2017-03-10 10:10:45,083 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Command line: "C:\Program Files\Intergraph\WebApplications\GMSC\Program\Wizards\SmartClient\ConfigurationWizard.exe"
2017-03-10 10:10:45,099 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Creating catalog
2017-03-10 10:10:45,145 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Creating container
2017-03-10 10:10:45,145 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Getting IModule exports
2017-03-10 10:10:45,678 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Imported 0 modules
2017-03-10 10:10:45,694 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Getting IBootstrapper exports
2017-03-10 10:10:45,739 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - The selected bootstrapper name is 'GMSCBootstrapper'
2017-03-10 10:10:45,739 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Setting up MefIoc wrapper
2017-03-10 10:10:45,739 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Setting up prerequisite exports
2017-03-10 10:10:45,754 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Setting up ordered item exports
2017-03-10 10:10:45,754 [1] DEBUG Intergraph.Configuration.Program - Setting up configuration pages
2017-03-10 10:10:46,038 [1] ERROR Intergraph.Configuration.Program - Fatal error
System.ComponentModel.Composition.CompositionException: The composition produced a single composition error. The root cause is provided below. Review the CompositionException.Errors property for more detailed information.

1) Missing configuration for 'Site'.

Resulting in: An exception occurred while trying to create an instance of type 'Intergraph.Emea.Wizards.Common.Pages.MainTypeViewModel'.

Resulting in: Cannot activate part 'Intergraph.Emea.Wizards.Common.Pages.MainTypeViewModel'.
Element: Intergraph.Emea.Wizards.Common.Pages.MainTypeViewModel -->  Intergraph.Emea.Wizards.Common.Pages.MainTypeViewModel -->  DirectoryCatalog (Path="./")

Resulting in: Cannot get export 'Intergraph.Emea.Wizards.Common.Pages.MainTypeViewModel (ContractName="Intergraph.Configuration.IConfigurationPageViewModel")' from part 'Intergraph.Emea.Wizards.Common.Pages.MainTypeViewModel'.
Element: Intergraph.Emea.Wizards.Common.Pages.MainTypeViewModel (ContractName="Intergraph.Configuration.IConfigurationPageViewModel") -->  Intergraph.Emea.Wizards.Common.Pages.MainTypeViewModel -->  DirectoryCatalog (Path="./")

   at System.ComponentModel.Composition.Hosting.CompositionServices.GetExportedValueFromComposedPart(ImportEngine engine, ComposablePart part, ExportDefinition definition)
   at System.ComponentModel.Composition.Hosting.CatalogExportProvider.GetExportedValue(CatalogPart part, ExportDefinition export, Boolean isSharedPart)
   at System.ComponentModel.Composition.Primitives.Export.get_Value()
   at System.ComponentModel.Composition.ExportServices.GetCastedExportedValue[T](Export export)
   at System.ComponentModel.Composition.Hosting.ExportProvider.GetExportedValuesCore[T](String contractName)
   at Intergraph.Configuration.Program.ConfigureContainer()
   at Intergraph.Configuration.Program.Main(String[] args)

 

 

what did i do wrong?

Contributor
Posts: 69
Registered: ‎11-11-2015

Re: GMSC 2016 Configuration Wizard does not start up

never mind. the IIS was not running...

but the problem, that TileService Configuration Wizard has to be run first, still exists

Staff
Posts: 578
Registered: ‎11-12-2015

Re: GMSC 2016 Configuration Wizard does not start up

Yes, IIS not running is known to cause these symptoms in Configuration Wizard for Power Portfolio products

http://community.hexagongeospatial.com/t5/WebGIS-Q-A/GeoMedia-WebMap-Configuration-Wizard-does-not-r...

 

I dont see where it is noted for GMSC though so an additional knowledge entry is warranted. Maybe it will help another with this issue.

Do you need immediate support?
If you encounter a critical issue and need immediate assistance please submit a Service Request through our Support Portal.