Hexagon Geospatial
MENU

GeoMedia

Search for an answer, post a question, or answer other users' questions in our GeoMedia support discussions. This discussion board is a great way to collaborate with industry peers around the world. It is intended for discussion and support of the GeoMedia Desktop and Add-on applications.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Frequent Contributor
Posts: 134
Registered: ‎04-12-2016

GeoMedia16 Build1415 Schema Remodeler not reading WFS source

[ Edited ]

Hi

 

I am trying to use Schema Remodeler to export features from a WFS source to local SQL DB.

The WFS service I am using is:

https://data.canterburymaps.govt.nz/services%3Bkey%3D2452782855cd4b9bb7ad10c65876bc99/wfs/layer-7494...

 

I am not using any area filters, tilesets or attribute filters. I can set up source connections under Sources tab fine, however whenever I try to choose the source feature class, following error occurs. 

 

Initially I thought this issue could be WFS service dependent, then I tried a number of other WFSs, same error persisted.

 

Any thoughts?

 

I am using GM16 Build 1415

 

SchemaRemodelerWFSIssue.PNG

Staff
Posts: 131
Registered: ‎05-27-2016

Re: GeoMedia16 Build1415 Schema Remodeler not reading WFS source

What you want is better achieved by ' Output to FeatureClasses '  command.

 

You can Select Attibutes , Reorder Attributes and Rename Attributes and output to SQL Server

Frequent Contributor
Posts: 134
Registered: ‎04-12-2016

Re: GeoMedia16 Build1415 Schema Remodeler not reading WFS source

Hi Roland

 

I am using Schema Remodeler because:

  1. The output to Feature Classes tool failed to export the WFS features (gave error), was going to log a separate SR for this issue.
  2. The client wants to be able to automate the exporting process and schedule it to run regularly. I thought Scheme Remodeler would be a good solution for that.

 

Cheers

Yuan

Staff
Posts: 131
Registered: ‎05-27-2016

Re: GeoMedia16 Build1415 Schema Remodeler not reading WFS source

Yes, there seems to be a problem with 3 of the Attributes

Location_nilReason, Shape_nilReadon which are memo format

and Shape_owns which is boolean.

 

I changed the two memo attributes to Text(255) and the boolean to text

and it all works OK SQL Server

 

I note all these attributes have NO data, I believe the boolean needs a default, not sure

about the two memos. Maybe ask support.

Staff
Posts: 156
Registered: ‎02-02-2016

Re: GeoMedia16 Build1415 Schema Remodeler not reading WFS source

Hi Yuan,

The problem where Schema Remodeler is throwing an error when attempting to work with WFS data is reported CR Defect 1-KEP0QR. You may want to log a Service Request that can officailly applied the report.

 

Best Regards

Frequent Contributor
Posts: 134
Registered: ‎04-12-2016

Re: GeoMedia16 Build1415 Schema Remodeler not reading WFS source

thanks Roland, tried to use the Output to feature classes tool again, unselected Location_nilReason, Shape_nilReadon and Shape_owns attributes, exported fine.

Yup need to find out the rules around data types.

 

 

Cheers

Yuan

Staff
Posts: 131
Registered: ‎05-27-2016

Re: GeoMedia16 Build1415 Schema Remodeler not reading WFS source

Just sent you some info in  email, maybe the WMS structure is incorrect.

Do you need immediate support?
If you encounter a critical issue and need immediate assistance please submit a Service Request through our Support Portal.