IMAGINE Discussions

Discuss and share topics of interest using ERDAS IMAGINE the world’s leading geospatial data authoring system.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
Occasional Contributor
Posts: 9
Registered: ‎01-23-2019
Accepted Solution

Importing (DigitalGlobe TIL) data in batch

[ Edited ]

Hello,

I would like to import several images from Digital Globe TIL format to IMG. However there is no batch option for the "Import Data" tool.

A workaround I wanted to try was opening the TIL files in a spatial model but TIL is not a valid raster format.

 

Does anyone has a solution for this issue? I'm using ERDAS IMAGINE 2016

Thanks

Highlighted
Technical Evangelist
Posts: 657
Registered: ‎02-02-2016

Re: Importing data in batch

You will find the Batch button in the Import Digital Globe TIL (Direct Read) dialog window, which will display after you have chosen one of your input Digital Globe TIL files and click the OK button in the Import dialog.

 

Kind regards,

 

Stephen Bent

Hexagon Geospatial Support

Highlighted
Technical Evangelist
Posts: 971
Registered: ‎10-01-2015

Re: Importing data in batch

Also, if you want to use Spatial Modeler in ERDAS IMAGINE 2016 just type *.TIL in the File Chooser. You'll then be able to ingest TIL files.

 

If you have ERDAS IMAGINE 2018 Update 2 the TIL format is presented as a standard file type in the File Chooser (and will be much faster than in 2016).

 

Cheers

 

Ian Anderson
Chief Product Owner, Desktop Remote Sensing
Hexagon Geospatial
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎06-03-2018

Re: Importing data in batch

Thank you for the valuable information..

 

I am using Erdas 2015 version and i have to work with World View 3 .til files.. is it possible to import the .til file in Erdas 2015..? Please give me ur kind attention for a while... i will be very thankful for all support...

 

Highlighted
Technical Evangelist
Posts: 971
Registered: ‎10-01-2015

Re: Importing data in batch

[ Edited ]

Yes - same comments as above. ERDAS IMAGINE 2015 (Build 564) has a DigitalGlobe TIL importer option and/or you can directly access the data in any raster file chooser by typing *.til

 

But it'll be far faster (and more user friendly) if you upgrade to a more recent version such as ERDAS IMAGINE 2020 Update 1.

 

Cheers

 

Ian Anderson
Chief Product Owner, Desktop Remote Sensing
Hexagon Geospatial
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎06-03-2018

Re: Importing data in batch

Thank you Ian.. Thank you very much...

 

I got the solution for importing the .til file..

I am using corporate licence, and the request for upgradation is under consideration by authority..

 

Thank you once again