IMAGINE Discussions

Discuss and share topics of interest using ERDAS IMAGINE the world’s leading geospatial data authoring system.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Valued Contributor
Posts: 565
Registered: ‎10-27-2015

Importing multiple Sentinel 2 images

Hello everybody,

 

I'm trying to import two or more Sentinel 2 images, at the same time, using the Import Data tool and the batch utility but my workflow does not work. How would you manage this problem?

I'm trying to find a good way to manage multiple Sentinel-2 data but I have not found a solution. Maybe Can I use the Spatial Modeler?

Thank you very much

 
Valued Contributor
Posts: 565
Registered: ‎10-27-2015

Re: Importing multiple Sentinel 2 images

[ Edited ]

I built this model:


So I want to convert SAFE file in three different .img (10m, 20m, 60m)
I would like to that not just for one SAFE file but for many SAFE files, using batch

Technical Evangelist
Posts: 812
Registered: ‎10-01-2015

Re: Importing multiple Sentinel 2 images

Quick question - why do you need Port Outputs on the Model?

Ian Anderson
Chief Product Owner, Desktop Remote Sensing
Hexagon Geospatial
Valued Contributor
Posts: 565
Registered: ‎10-27-2015

Re: Importing multiple Sentinel 2 images

Hello Ian,

It's just a draft, I thought they might be useful for the batch

Valued Contributor
Posts: 565
Registered: ‎10-27-2015

Re: Importing multiple Sentinel 2 images

[ Edited ]

I think I solved the problem, in this way:

sentinel_import.JPG

 

This screnneshot is just about 10 m bands but there also the 20m and the 60m
The operator have two give in input SAFE and the output directory directory. It transform the SAFE in three img and you can process it in batch

Technical Evangelist
Posts: 812
Registered: ‎10-01-2015

Re: Importing multiple Sentinel 2 images

Looks good.

 

When you transfer this model into the Batch editor make sure you review the variables for the outputs and make sure thye're going where you want them to go and being named what you want. Including the output format - don't forget that your input is a huge JPEG 2000 comressed dataset, so be very careful with your choice of output format.

Ian Anderson
Chief Product Owner, Desktop Remote Sensing
Hexagon Geospatial
Regular Contributor
Posts: 234
Registered: ‎11-16-2015

Re: Importing multiple Sentinel 2 images

Hi Ian. Any chance of getting the images back in this thread? Cheers, Johnnie

Valued Contributor
Posts: 565
Registered: ‎10-27-2015

Re: Importing multiple Sentinel 2 images

Hello Johnnie,

 I re-entered the picture.

 

Regards

Giuseppe M.

Regular Contributor
Posts: 234
Registered: ‎11-16-2015

Re: Importing multiple Sentinel 2 images

Brill, ta so. I've been trying to do same with S2 downloaded from AWS. Cheers, Johnnie