Hexagon Geospatial
MENU

ImageStation

Discuss topics about Imagestation, which powers high volume photogrammetry and production mapping workflows.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Highlighted
Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎05-25-2017
Accepted Solution

Bad allocation when submitting job for ISAE Extended

Hello,

 

I'm submitting jobs in ISAE Ext. using windows 10 machine, 2016 software version. It stated that bad allocation and have no idea by what does it mean and how to solve it. Please help/suggest if you have been encountered the same problem.

 

Here is some of the error logs:

2017-06-08 15:11:46,558 [0x00000bb4] INFO XProSGM - Min Level 0 - Disparity Min/Max/Range: 2398 / 2621 / 224 - LSR-Z Min/Max/Range: -763.3 m / -697.6 m / 65.7 m
2017-06-08 15:11:58,020 [0x00000bb4] INFO XProSGM - Failed: Coverage < 10%. - Added to Re-Run List.

2017-06-08 15:11:58,020 [0x00000bb4] INFO XProSGM - Tile: 63/ 176 x: 6880 y: 14496 Size: 1024

2017-06-08 15:11:58,110 [0x00000bb4] INFO XProSGM - Min Level 2 - Disparity Min/Max/Range: -12 / 667 / 680 - LSR-Z Min/Max/Range: -777.2 m / 23.3 m / 800.5 m
2017-06-08 15:12:03,365 [0x00000bb4] INFO XProSGM - Min Level 0 - Disparity Min/Max/Range: 1646 / 2669 / 1024 - LSR-Z Min/Max/Range: -777.5 m / -476.0 m / 301.5 m
2017-06-08 15:12:39,147 [0x00000bb4] ERROR XProSGM - bad allocation

 

Thank you.

Staff
Posts: 63
Registered: ‎02-04-2016

Re: Bad allocation when submitting job for ISAE Extended

Hello,

I think there is a clue in the line above that indicates "Failed: Coverage < 10%." I had a similar problem just last week and found that the camera scanline orientation was not set properly, but the customer had compensated by tweaking the kappa value of the photos. The XProSGM module didn't like that and so I determined the proper IO/EO parameters to fix it. If you can zip the ImageStation project files along with 3 of the photo image files and send them to me via an ftp or share I can take a look.

 

Eric

 

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎05-25-2017

Re: Bad allocation when submitting job for ISAE Extended

Hi Eric,

 

Thanks for your reply. I made an assumption that isae can't generate point cloud if hydro features (lake or river) present. The problematic area (bad allocation due to low coverage < 10%) of the line that i'm currently working on also contain hydro features.

 

Here is the google drive link for you to review/check:

https://drive.google.com/open?id=0B18I73ZggBo_UDNQaGlFRmNQTmc 

 

Cheers!

Staff
Posts: 63
Registered: ‎02-04-2016

Re: Bad allocation when submitting job for ISAE Extended

Ah, I see. About 60% of the model is water. Indeed, image correlation can't do much with that. Sorry, I have no better answer for you.

Do you need immediate support?
If you encounter a critical issue and need immediate assistance please submit a Service Request through our Support Portal.