Hexagon Geospatial
MENU

ImageStation

Discuss topics about Imagestation, which powers high volume photogrammetry and production mapping workflows.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Frequent Contributor
Posts: 114
Registered: ‎10-14-2015
Accepted Solution

Imagestation DTMQue from LAS files to one GeoTIFF (DSM)

Dear Community,

 

Which workflow do I need in Imagestation DTMQue to get from individuel LAS files to one DSM in GeoTIFF format.

 

Currently I use DtmScanner connected Las2Dtm, DtmMerge and Dtm2Img. This doens't work. If I remove Dtm2Img it works, but I get a just a merged.dtm file.

 

Attached is a link to a screenshot: https://we.tl/96jP6Nbuea

 

Thank you,

Wim

Frequent Contributor
Posts: 114
Registered: ‎10-14-2015

Re: Imagestation DTMQue from LAS files to one GeoTIFF (DSM)

Dear Community,

 

After reading this document: ImageStation DTMQue – Merging LIDAR and Breakline Data

 

I tried the following workflow: https://we.tl/oJBiNRi6UO

 

This doesn't work either, I also attached the log into the link.

 

Thank you,

Wim

 

 

Staff
Posts: 131
Registered: ‎02-11-2016

Re: Imagestation DTMQue from LAS files to one GeoTIFF (DSM)

Thanks for reaching out on this issue. I assume you are running version 2015 software? Are you also running on Windows 7 64 platform?

Your final deliverable is a GeoTiff surface is that right? It may become very large with this workflow, have you estimated how large? There is a limit on Windows 7 (~4gig uncompressed). 

 

This issue will probably need further investigation and a possible data request in order to reproduce the problem. Please find below the link to enter a support service request on-line:

 

https://support.hexagonsafetyinfrastructure.com/infocenter/index?page=support_req_1&rp=home

 

 

Frequent Contributor
Posts: 114
Registered: ‎10-14-2015

Re: Imagestation DTMQue from LAS files to one GeoTIFF (DSM)

Dear ddoud,

 

I also created a supportcall. It has the number: 1-1322719551 (Imagestation DTMQue from LAS files to one GeoTIFF (DSM))

 

I'm running windows7 64bit, and I also tried to remove the merged option in order to get interpolated tif files per tile. I'm using 100x100 meters, so I'm defentliy not hitting the 4GB limit.

 

Thanks,

Wim

Frequent Contributor
Posts: 114
Registered: ‎10-14-2015

Re: Imagestation DTMQue from LAS files to one GeoTIFF (DSM)

The LAS files I used are version 1.4. This version of LAS files is not supported in DTMQue 2016.

Staff
Posts: 61
Registered: ‎02-04-2016

Re: Imagestation DTMQue from LAS files to one GeoTIFF (DSM)

Support for LAS 1.4 format files has been added to the upcoming 2017 release.

Do you need immediate support?
If you encounter a critical issue and need immediate assistance please submit a Service Request through our Support Portal.