Hexagon Geospatial
MENU

M.App Enterprise

Discuss topics with other M.App Enterprise Product pioneers and experts to get the most out of it.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Regular Contributor
Posts: 246
Registered: ‎10-26-2015

M.App Enterprise not releasing memory from IIS Application Pool

M.App Enterprise 16.1.1276.0

Having restarted the World Wide Web Publishing service this morning on a Windows Server 2012 R2 machine I have noticed this afternoon that the IIS w3wp.exe process used by M.App Enterprise has grown to 5.5GB in memory. The process is slowing increasing in memory.

 

Has anyone else noticed a similar memory profile on your environments?

 

Thanks,

Colin

Staff
Posts: 927
Registered: ‎10-18-2015

Re: M.App Enterprise not releasing memory from IIS Application Pool

Hi Colin,

 

could you please check what app pool is running it? You can do it from the task manager adding the column "command line" to the details tab...

 

Thanks,

Stefano

Stefano Turcato
Presale Engineer
Hexagon Geospatial
Regular Contributor
Posts: 246
Registered: ‎10-26-2015

Re: M.App Enterprise not releasing memory from IIS Application Pool

The value of the "command line" column for the process is:

 

w3wp.exe -ap "M.App" -v "v4.0" -l "webengine4.dll" -a \\.\pipe\iisipm57620a2d-12fa-427f-8e42-95d18178da3d -h "C:\inetpub\temp\apppools\M.App\M.App.config" -w "" -m 0 -t 20 -ta 0

Staff
Posts: 927
Registered: ‎10-18-2015

Re: M.App Enterprise not releasing memory from IIS Application Pool

do you have any live features with a huge number of objects? can you check if it is related to a particular tenant/app (so having an important increase using a specific configuration)?

Stefano Turcato
Presale Engineer
Hexagon Geospatial
Occasional Contributor
Posts: 18
Registered: ‎04-21-2017

Re: M.App Enterprise not releasing memory from IIS Application Pool

Hi folks,

 

we are experiencing the same issue.

Any clue?

 

Thanks a lot,

 

AA

Staff
Posts: 448
Registered: ‎11-12-2015

Re: M.App Enterprise not releasing memory from IIS Application Pool

Hi AA,

 

This previous discussion would have concerned an older version of the M.App Enterprise product. What version are you currently experiencing this issue on?

 

Are you able to answer the questions posed above with regards to features and concerning the possible causes of the issue providing that additional information here?

Occasional Contributor
Posts: 18
Registered: ‎04-21-2017

Re: M.App Enterprise not releasing memory from IIS Application Pool

Hi 

 

We have installed M.App Enterprise 16.1.2332.4

 

AA

Do you need immediate support?
If you encounter a critical issue and need immediate assistance please submit a Development Ticket through our Development Ticket Portal.